Sposób przygotowania:
Wątróbka w panierce mix
Młodą cebulkę myjemy (nie obieramy z łupinki, gdyż nie ma takiej potrzeby) i osuszamy. Kroimy w plastry i smażymy na margarynie do miękkości. Szczypiorek również myjemy i osuszamy, drobno siekamy. Dodajemy do usmażonej cebuli, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Smażymy przez 2 minuty i zdejmujemy z patelni.
Wątróbki oczyszczamy i myjemy, osuszamy. W miseczce mieszamy mąkę z bułką tartą. Do przygotowanej panierki wkładamy po kawałku wątróbki i dokładnie ją obtaczamy z każdej strony. Na patelni, na której smażyliśmy cebulkę ze szczypiorkiem rozpuszczamy margarynę.
Na gorącą wkładamy obtoczone wątróbki i smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Gotowe wątróbki lekko solimy, na wierzchu układamy cebulę ze szczypiorkiem.
Podajemy np. z młodymi ziemniakami.
Wątróbki oczyszczamy i myjemy, osuszamy. W miseczce mieszamy mąkę z bułką tartą. Do przygotowanej panierki wkładamy po kawałku wątróbki i dokładnie ją obtaczamy z każdej strony. Na patelni, na której smażyliśmy cebulkę ze szczypiorkiem rozpuszczamy margarynę.
Na gorącą wkładamy obtoczone wątróbki i smażymy pod przykryciem po 4 minuty z każdej strony. Gotowe wątróbki lekko solimy, na wierzchu układamy cebulę ze szczypiorkiem.
Podajemy np. z młodymi ziemniakami.