Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Wątróbka w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobre , szybkie , zdrowe :) I można podawać w rożnych wersjach :0

Wątróbka w sosie pomidorowym

Składniki:

Wątróbka w sosie pomidorowym

 

  • 1 sztuka cebula,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 0,5 kg wątróbka,
  • 1 słoiczek koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżka kucharek,
  • do obtoczenia mąka,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • do smaku koperek suszony Prymat

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie pomidorowym
Kroimy cebulę w talarki i dodajemy na rozgrzaną patelnie z olejem następnie wątróbkę płuczemy i obtaczamy w mące po czym wrzucamy ją na podsmażoną cebulę i smażymy razem z nią z oby dwóch stron do zarumienienia , zalewamy odrobiną wody i dodajemy koperek,kucharka,sól,pieprz.
Gotujemy 5-10min i dodajemy koncentrat pomidorowy , podgotowujemy i możemy podawać .

Smacznego!