bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

wątróbka z cebulą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

doskonała zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami

wątróbka z cebulą

Składniki:

wątróbka z cebulą

 

  • 1/2 kg wątroby wieprzowej lub drobiowej
  • 2 cebule
  • olej , sól , pieprz , vegeta , magi

Sposób przygotowania:

wątróbka z cebulą
Wątrobę pokroić w kawałki (wieprzową) , obsmażyć na oleju (bez panierki i przypraw) . Cebulę pokroić w półkrążki i przyrumienić na oleju (w osobnym garnku) , dodać wątróbkę razem z olejem na którym się smażyła (ja płuczę patelnię przegotowaną wodą i wlewam to razem z wątrobą) , dusić na małym ogniu przez kilkanaście minut . Pod koniec duszenia dodać przyprawy . Można zatrzepać mąką