Sposób przygotowania:
Kotlety z indyka w sosie z kurkamiI
Sposób przygotowania kotletów:
1. Wszystkie składniki na kotlety przekładam do miski, wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję okrągłe kulki mięsne, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
II
Sposób przygotowania sosu:
1. Cebulę, czosnek obieram, smażę na rozgrzanym maśle.
2. Grzyby kurki oczyszczam dodaję do warzyw, doprawiam solą oraz pieprzem. Smażę około 5 minut, podlewam bulionem, wlewam śmietanę, dodaję drobno posiekany koperek. Gotuję 10 minut.
III
Sposób podania:
1. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu.
2. Sos łączę z kotletami.
3. Danie gotowe, podaję z makaronem i surówką.
4. Smacznego.