Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Wątróbka z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Danie nie drogie, ale przepyszne. Warto spróbować. Polecam

Wątróbka z czosnkiem

Składniki:

Wątróbka z czosnkiem

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tymianku
  • wino białe półwytrawne
  • sól,pieprz
  • olej
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z czosnkiem
Wątróbkę umyć. Odsączyć. Włożyć do miseczki. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i rozkruszony,suszony tymianek. Zalać wątróbkę winem i pozostawić na dwie godziny w lodówce. Odsączyć, najlepiej na papierowym ręczniku. Usmażyć na rumiano. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem. Osobno usmażyć cebulę, którą obłożymy naszą wątróbkę. Podawać z surówką z kiszonej kapusty i z ziemniaczkami. Pychota.