Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkiem i dynią na tostach
Dynie i jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebule siekamy w piórka. Wątróbkę myjemy, odcinamy błonki i siekamy w kostkę.
Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oleju i szklimy na nim cebulkę. Dodajemy przygotowaną wcześniej dynię i smażymy aż nieco zmięknie (około 5-7 minut), a następnie dodajemy jabłko. Po około 2-3 minutach dokładamy wątróbkę. Przesmażamy razem aż wątróbka zmieni kolor i przestanie być krwista. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz pieprzem cayenne.
Serwujemy na ciepło toastowanej bagietce.
Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oleju i szklimy na nim cebulkę. Dodajemy przygotowaną wcześniej dynię i smażymy aż nieco zmięknie (około 5-7 minut), a następnie dodajemy jabłko. Po około 2-3 minutach dokładamy wątróbkę. Przesmażamy razem aż wątróbka zmieni kolor i przestanie być krwista. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz pieprzem cayenne.
Serwujemy na ciepło toastowanej bagietce.
SylaUla