Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1316]

Wątróbka z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 230
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wątróbka z jabłkiem jest bardzo delikatna i ma wyrazisty smak, więc zapewniam, że posmakuje nawet niejadkom.

Wątróbka z jabłkiem

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem

 

  • 500g wątróbki drobiowej (może być wieprzowa)
  • 1-2 jabłka (koniecznie twarde)
  • 1 duża cebula
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem
Wątróbkę należy oczyścić, większe kawałki przekroić i całość dokładnie obtoczyć w mące. Wątróbkę można także namoczyć w mleku.

Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut - z każdej strony. Następnie dodać pokrojone cebule i jabłka- (pokrojone na większe kawałki. Pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste".

Patelnię przykryć, a jej zawartość tuszyć do miękkości.

Na końcu doprawić solą i pieprzem.

Tagi:

dania podroby