Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkiem
Wątróbkę należy oczyścić, większe kawałki przekroić i całość dokładnie obtoczyć w mące. Wątróbkę można także namoczyć w mleku.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut - z każdej strony. Następnie dodać pokrojone cebule i jabłka- (pokrojone na większe kawałki. Pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste".
Patelnię przykryć, a jej zawartość tuszyć do miękkości.
Na końcu doprawić solą i pieprzem.
Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut - z każdej strony. Następnie dodać pokrojone cebule i jabłka- (pokrojone na większe kawałki. Pamiętać, aby użyć twardych jabłek - po duszeniu pozostaną chrupiące i nie staną się "maziste".
Patelnię przykryć, a jej zawartość tuszyć do miękkości.
Na końcu doprawić solą i pieprzem.
gusia1000