Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkiem, cebulą i pieczarką
Wątróbkę drobiową myjemy osuszamy, kroimy na drobniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki z cebulką dodajemy oprószoną przyprawami wątróbkę chwilę podsmażamy, następnie podlewamy wodą dusimy dodajemy jabłka. Nadal dusimy do miękkości, następnie doprawiamy.
Podajemy z dodatkiem ogórka kwaszonego i pieczywa,
Cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki z cebulką dodajemy oprószoną przyprawami wątróbkę chwilę podsmażamy, następnie podlewamy wodą dusimy dodajemy jabłka. Nadal dusimy do miękkości, następnie doprawiamy.
Podajemy z dodatkiem ogórka kwaszonego i pieczywa,