Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkiem i żurawiną
Cebulę obieramy, kroimy w krążki, na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy cebulę i smażmy na małym ogniu.
Gruszkę i jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż owoce będą miękkie.
Wątróbkę obtaczamy w mące, na osobnej patelni rozgrzewamy olej o obsmażamy wątróbkę na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy do cebuli.
Wsypujemy suszoną żurawinę, lekko solimy i dusimy na małym ogniu przez kilka minut żeby się smaki połączyły ze sobą.
Gruszkę i jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż owoce będą miękkie.
Wątróbkę obtaczamy w mące, na osobnej patelni rozgrzewamy olej o obsmażamy wątróbkę na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy do cebuli.
Wsypujemy suszoną żurawinę, lekko solimy i dusimy na małym ogniu przez kilka minut żeby się smaki połączyły ze sobą.
SylaUla