Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i majerankiem
Cebulę obrać i pokroić w krążki, podsmażyć na oleju kokosowym i odstawić na bok.
W osobnym rondelku lub na patelni karmelizować cukier i włożyć pokrojone w ósemki lub plasterki jabłka i smażyć aż będą miękkie i zrumienione i odłożyć.
Wątróbkę obrać z błon i opłukać, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy
i podsmażyć wątróbkę z obu stron po 3 minuty.
Dodać do tego podsmażoną cebulę, wsypać majeranek, wymieszać. Dołożyć jabłka zrumienione, chwilę wszystko razem poddusić przykryte pokrywką, posolić i nakładać na talerze. Podawać z ziemniakami do drugiego dania lub z innymi ulubionymi dodatkami.
W osobnym rondelku lub na patelni karmelizować cukier i włożyć pokrojone w ósemki lub plasterki jabłka i smażyć aż będą miękkie i zrumienione i odłożyć.
Wątróbkę obrać z błon i opłukać, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy
i podsmażyć wątróbkę z obu stron po 3 minuty.
Dodać do tego podsmażoną cebulę, wsypać majeranek, wymieszać. Dołożyć jabłka zrumienione, chwilę wszystko razem poddusić przykryte pokrywką, posolić i nakładać na talerze. Podawać z ziemniakami do drugiego dania lub z innymi ulubionymi dodatkami.