dorsur

dorsur

Kucharz
[Przepisów: 6]

Wątróbki w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne połączenie wątróbek z pieczarkami.

Wątróbki w pieczarkach

Składniki:

Wątróbki w pieczarkach

 

  • 50 dag wątróbek drobiowych;
  • 2 cebule;
  • 15 dag pieczarek;
  • 4 łyżki oleju do smażenia;
  • 2 płaskie łyżki mąki;
  • zielona pietruszka;
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Wątróbki w pieczarkach
Cebulę i pieczarki kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy sól i pieprz do smaku. Wątróbki, po umyciu i osuszeniu w ręczniku papierowym, kroimy na mniejsze części, oprószamy mąką i podsmażamy na pozostałym oleju na rumiany kolor z dwóch stron. Gdy już będą upieczone, dokładamy do nich upieczoną cebulę z pieczarkami, podlewamy 3 łyżkami wody i wszystko razem dusimy jeszcze przez ok 7 min, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po upieczeniu, przed podaniem, posypujemy zielona natka pietruszki.