Sposób przygotowania:
Wątrobowy torcik
1. Wieprzową wątrobę oczyszczamy płuczemy suszymy papierowym ręcznikiem.
2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku.
3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać.
4. Usmażyć 4 placki( ciasta jest prawie na 4 placki), Usmażone placki wystudzić.
5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości. Czosnek pokroić i dodać do marchewki ostudzić.
6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
7. Składanie tortu:
1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką.
8 Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Smacznego.
2. Mielimy przez maszynkę do mięsa, następnie dodajemy jajka, mąkę sodę, mleko, sól i pieprz do smaku.
3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, na koniec dodać 1/2 pęczka pokrojonej natki pietruszki, wymieszać.
4. Usmażyć 4 placki( ciasta jest prawie na 4 placki), Usmażone placki wystudzić.
5. Cebulę pokroić w kostkę, a marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, dusić pod przykryciem do miękkości. Czosnek pokroić i dodać do marchewki ostudzić.
6. Do zimnego farszu dodać majonez według uznania ja daję 1/2 słoiczka doprawić do smaku pieprzem i solą.
7. Składanie tortu:
1 placek smarujemy częścią farszu nakładamy 2 placek i znowu farsz i następny placek i resztę farszu nakładamy ostatni placek smarujemy górę majonezem i posypujemy grubo posiekaną zieloną pietruszką.
8 Tort wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Smacznego.
gusia1000