michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Wędlina na kanapki 4

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowa wędlina bez konserwantów

Wędlina na kanapki 4

Składniki:

Wędlina na kanapki 4

 

  • 40 dag schab bez kości
  • 1 ząbek czosnek
  • 1 szt cebula mała
  • pieprz
  • przprawa do mięs

Sposób przygotowania:

Wędlina na kanapki 4
Schab oczyścić z tłuszczu oraz z błonek, umyć pod zimną wodą i dokładnie osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Czosnek robić dłonią i obrać ze skórki,drobno posiekać z odrobiną soli(sól zmiękcza czosnek). Cebule obrać i również drobno posiekać. Schab natrzeć czosnkiem,solą, pieprzem, oraz przyprawą do mięs, posypać cebulą, wstawić do lodówki na całą noc, następnego dnia wyjąć włożyć do rękawa do pieczenia i szczelnie zamknąć włożyć do garnka zalać zimną wodą i zagotować, od czasu zagotowania gotować 30 minut po tym czasie wyjąc i pokroić w plastry.