Sposób przygotowania:
Wędrowny kurczak z ItaliiETAP 1:
1. Pierś podzielić na dwie części, przeciąć poprzecznie żeby powstała kieszonka. Skropić oliwą i sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić na około 30 minut.
ETAP 2:
2. Mozzarellę pokroić na 4 plastry, suszone pomidory drobno pokroić a słonecznik uprażyć na suchej patelni.
ETAP 3:
3. Do każdej kieszonki włożyć po jednym plastrze mozzarelli i połowę pokrojonych suszonych pomidorów, spiąć wykałaczką.
ETAP 4:
4. Każdą z piersi owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Po tym czasie odwinąć z folii, na wierzchu każdej piersi położyć plaster mozzarelli, kilka kawałków suszonych pomidorów i posypać uprażonym słonecznikiem i ponownie wstawić do piekarnika na około 10-15 minut.
Magdalena88
Jagodowa