Sposób przygotowania:
Pstrąg łososiowy pieczony z pomidorami i mozarelląETAP 1:
Filety z pstrąga łososiowego oczyścić z ości i osuszyć. Moje filety miały skórę, więc też ją usunęłam.
Rybę natrzeć solą, pieprzem i skórką z cytryny. Odstawić na około godzinę.
ETAP 2:
Naczynie do zapiekania lub folię aluminiową wysmarować oliwą z oliwek i ułożyć rybę. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki i ułożyć wokół filetów, rozkrojoną częścią do góry.
Pomidory pokroić na plasterki i ułożyć na filetach.
Wszystko oprószyć bazylią, solą i skropić oliwą z oliwek. Na wierzchu położyć pokrojoną mozzarellę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C.
Piec przez około 30 min. Jeżeli filety z pstrąga są cienkie, wystarczy 20 min. Smacznego :)
zbysiowa
Mniam1
Dziękuję, łosoś też się sprawdzi :)