Sposób przygotowania:
Makaron z szpinakiem i kurczakiem
Piersi czyścić i pokroić w kostkę. Doprawić do smaku solą morską prowansalską i kolorowym pieprzem. Podsmażyć do miękkości na oleju. Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Szpinak rozmrozić dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek i podsmażyć do odparowania namiaru płynu. Wlać śmietankę, dodać mięso, ugotowany makaron i wymieszać. Całość doprawić do smaku. Przed podaniem na górę dodać przekrojone kulki mozzarelli.
![Makaron z szpinakiem i kurczakiem Makaron z szpinakiem i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-szpinakiem-i-kurczakiem-256950.jpg)
![Makaron z szpinakiem i kurczakiem Makaron z szpinakiem i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-szpinakiem-i-kurczakiem-256951.jpg)
![Makaron z szpinakiem i kurczakiem Makaron z szpinakiem i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-szpinakiem-i-kurczakiem-256952.jpg)
![Makaron z szpinakiem i kurczakiem Makaron z szpinakiem i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-szpinakiem-i-kurczakiem-256953.jpg)