Sposób przygotowania:
Wedzona poledwica wieprzowa
Przygotuj poledwice wedlug przepisu na marynate do mies (znajdziesz go w moim profilu). Ja posiadam profesjonalna szpryce kuchenna, wiec szprycuje marynate rowniez do srodka. Przewracaj mieso w kamionkowym garnku co drugi dzien. Upewnij sie ze mieso jest kompletnie przykryte marynata z 1,5 - 2cm naddatkiem. Po uplywie 10 – 14 dni rozgrzej wedzarke, wyjmij mieso z zalewy i uloz na ruszcie wedzarki.Co 1,5 – 2 godziny przewracaj mieso na druga strone.Jezeli masz wedzarke wykonana profesjonalnie, czas wedzenia 5 – 6 godzin. W wedzarce ogrodowej, domowego wykonania moze to zajac 6 – 8 godzin. Przed zdjeciem z rusztu nakluj mieso wykalaczka czy nie wydziela sie krwisty plyn. Jezeli mieso gotowe serwuj z ziemniakami i salatami twojego wyboru jako wysmienity obiad. Smakuje doskonale z czerwonym winem typu Merlot.