Sposób przygotowania:
Weekendowe ciasto na zimnoETAP 1:
Tortownicę o średnicy ok. 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 100 ml i rozpuścić w nim proszek budyniowy i cukier. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące się mleko wlać zawiesinę budyniową i gotować do zgęstnienia.
Do gorącego budyniu wsypać 1 galaretkę truskawkową i dokładnie wymieszać. Gorąca masę wylać na biszkopty. Na masie ułożyć drugą warstwę biszkoptów i odstawić ciasto do wystudzenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 3/4 szkl. wrzątku i wystudzić. Śmietanę ubić razem ze śmietan-fixem na sztywno, a następnie wymieszać ją z serkami waniliowymi. Następnie powoli cały czas mieszając wlać do masy zimną galaretkę. Wymieszać.
Masę przełożyć na ciasto. Wstawić do lodówki. Drugą galaretkę truskawkową rozpuścić w 0,5l gorącej wody i wystudzić. Tężejącą wylać na ciasto. Ciasto wstawić do lodówki.
Przed podaniem ozdobić różyczką i listkami zrobionymi z masy marcepanowej z odrobiną barwników spożywczych i posypać posypką cukrową.