Sposób przygotowania:
Ciasto na zimno z pianek MarshmallowSpód:
Herbatniki z masłem dokładnie zmiksować i wklepać w dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenia.
Masa piankowa:
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
W rondelku należy podgrzać kremówkę z mlekiem i cukrem, a następnie dodać pianki.
Całość podgrzewać aż pianki się rozpuszczą i na końcu dokładnie wymieszać z żelatyną.
Po ostudzeniu - schłodzić w lodówce.
Galaretka:
Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody.
Całość:
Tężejącą masę piankową należy przelać na ciasteczkowy spód i ponownie umieścić w lodówce - do całkowitego zastygnięcia.
Po tym czasie ułożyć na niej pokrojone brzoskwinie i całość zalać tężejącą galaretką.
Ciasto schłodzić przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc.
gusia1000