Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegańska kolorowa roszponka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Taką roszponkę można jeść samą lub jako dodatek do obiadu. Danie wegańskie.

Wegańska kolorowa roszponka

Składniki:

Wegańska kolorowa roszponka

 

Sposób przygotowania:

Wegańska kolorowa roszponka
Roszponkę przebieramy, dokładnie płuczemy, osuszamy. Dodajemy umyte i pokrojone na ćwiartki lub połówki cherry. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dorzucamy do pozostałych składników. Ocet mieszamy z octem winnym, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem polewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.