Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Doskonała do herbaty, szybka w wykonaniu, bez jajek i mleka. Potrzebne składniki na pewno zawsze macie w domu.

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

Składniki:

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

 

  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 szklanka soku truskawkowego
  • 5 łyżek wiórków kokosowych

Sposób przygotowania:

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa
Wszystkie sypkie składniki dokładnie odmierzamy i umieszczamy w misce, mieszamy. Następnie dodajemy płynne składniki i mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników.

Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy do suchego patyczka ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.