Sposób przygotowania:
Babka kokosowa
Mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewam do miski. Dodaję cukry, wbijam jajka, wlewam olej i jogurt , wsypuję wiórki kokosowe, całość mieszam łyżką.
Gotową masę przekładam do formy na babkę lub do keksówki . Ciasta wystarczy na taką o wymiarach mniej więcej 30 x 8 cm Ja upiekłam w dwóch mniejszych.
Piekły się około 40 minut, termo obieg 150 st. C
Po upieczeniu zostawiam aby troszkę ostygła, następnie wyciągam.
Można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja oprószyć słodkim kakao lub cukrem pudrem.
*Modyfikacja przepisu Magdal z Wielkiego Żarcia
Gotową masę przekładam do formy na babkę lub do keksówki . Ciasta wystarczy na taką o wymiarach mniej więcej 30 x 8 cm Ja upiekłam w dwóch mniejszych.
Piekły się około 40 minut, termo obieg 150 st. C
Po upieczeniu zostawiam aby troszkę ostygła, następnie wyciągam.
Można polać polewą czekoladową, lub tak jak ja oprószyć słodkim kakao lub cukrem pudrem.
*Modyfikacja przepisu Magdal z Wielkiego Żarcia
Mikrula
edytaha
zbysiowa
Polecam, jest bardzo łatwa, zamiast jogurtu można dać gęstą śmietanę;)
zbysiowa
Upiecz Edytko dla Dorotki i dla siebie:)
edytaha
Eeee tam, lenistwo mnie dopadło, wpadnę do Ciebie na kawałek :P
zbysiowa
Zapraszam, został mały kawałeczek:D
edytaha napisał(a):
edytaha
Dziekuję :)
alaaa
zbysiowa
Dziękuję :)