Sposób przygotowania:
Babka kokosowa z nutą kakaową
Do miski włożyć miękka margarynę, wsypać cukier i miksować. Dodawać masę kokosową, wymieszać i dodawać po jednym jajku. Potem przez sitko przesiać do tej miski mąkę, proszek do pieczenia, kakao i dosypać wiórki kokosowe. Wszystko połączyć a na koniec wlać mleko i wymieszać ciasto. Gotowe przełożyć do formy na babkę z kominkiem, którą należy wysmarować margaryna i wysypać bułką tartą. Babkę piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 165 stopni. Potem babkę zostawić na 10 minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, wyjąć i wystudzić. Gdy będzie zimna wyjąć babkę z formy, odwrócić i polać przygotowanym lukrem a na sam koniec posypać wiórkami. Babkę kroić po zastygnięciu lukru.