eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka kokosowa Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszna babka kokosowa do popołudniowej kawki lub herbatki.

Babka kokosowa Eli

Składniki:

Babka kokosowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Babka kokosowa Eli
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito.Margarynę roztopić i przestudzić.Jajka i cukier ubić mikserem na puszystą masę.Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i maślankę,mieszając.Wlać margarynę ,dodać kokos i jeszcze wymieszać.Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Ciasto wlać do formy i piec przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C.Po wystudzeniu babkę posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka