Sposób przygotowania:
Wegańska zupa
Ziemniaki oraz buraka obieramy, a następnie kroimy w kostkę o tej samej wielkości. Kapustę siekamy.
Buraka oraz ziemniaki zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy. Po 10 minutach od zagotowania dodajemy kapuste pekińska oraz łyżkę drobno posiekanego koperku i grubo posiekany szczypior. Dodajemy 0,5 łyżki tzw jarzynki, nieco pieprzu i gotujemy jeszcze 10 minut. Zupa jest już gotowa - nalewamy na talerze i jemy.
Buraka oraz ziemniaki zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy. Po 10 minutach od zagotowania dodajemy kapuste pekińska oraz łyżkę drobno posiekanego koperku i grubo posiekany szczypior. Dodajemy 0,5 łyżki tzw jarzynki, nieco pieprzu i gotujemy jeszcze 10 minut. Zupa jest już gotowa - nalewamy na talerze i jemy.