Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wegańska zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna i lekka zupa jarzynowa. Danie wegańskie.

Wegańska zupa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegańska zupa

 

  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • 5 sztuk ziemniaka
  • 1 burak ćwikłowy
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Wegańska zupa
Ziemniaki oraz buraka obieramy, a następnie kroimy w kostkę o tej samej wielkości. Kapustę siekamy.

Buraka oraz ziemniaki zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy. Po 10 minutach od zagotowania dodajemy kapuste pekińska oraz łyżkę drobno posiekanego koperku i grubo posiekany szczypior. Dodajemy 0,5 łyżki tzw jarzynki, nieco pieprzu i gotujemy jeszcze 10 minut. Zupa jest już gotowa - nalewamy na talerze i jemy.
Wegańska zupa
Ziemniaki oraz buraka obieramy, a następnie kroimy w kostkę o tej samej wielkości.
Wegańska zupa
Po 10 minutach od zagotowania dodajemy kapuste pekińska
Wegańska zupa
Etap 3
Wegańska zupa
Etap 4

Tagi:

buraki