Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Wegetarańskie kotlety z fasoli mung

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety dla wegetarian, ale nie tylko. Warto zrobić zamiast tradycyjnch mielonych. Są równie smaczne.

Wegetarańskie kotlety z fasoli mung Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetarańskie kotlety z fasoli mung

farsz

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Wegetarańskie kotlety z fasoli mung
Fasolę mung zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnie odlać wodę, zalać nową, tylko aby pokryła fasolę. Gotować do miękkości około 20 minut. Nadmiar wody po ugotowaniu odlać.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Razem zblendować. Dodać jajko, płatki owsiane, natkę pietruszki, sos sojowy i przyprawy. Razem dokładnie wymieszać.

Uformować kotlety i obsmażyć na oleju z obu stron.
Wegetarańskie kotlety z fasoli mung
Zalaną zimną wodą fasolę najlepiej pozostawić na noc.
Wegetarańskie kotlety z fasoli mung
Zblendowana fasola mung i podmażona cebula.
Wegetarańskie kotlety z fasoli mung
Do zblendowanej fasoli dodane pozostałe składniki
Wegetarańskie kotlety z fasoli mung
Uformowane kotlety obtoczone w bulce tartej.