Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Wegetariańska zupa na maślakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę robiłam na szybko, dlatego taka prosta :)

Wegetariańska zupa na maślakach

Składniki:

Wegetariańska zupa na maślakach

 

  • 100 gram makaronu świderki
  • 100 gram mrożony maślaków
  • 1 nieiwielka cebulka
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka masła
  • 100 ml śmietany 30%
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Wegetariańska zupa na maślakach
Cebulę kroimy w niewielką kostkę i razem z maślakami smażymy na łyżce masła. Następnie zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz śmietanę - po zagotowaniu zdejmujemy z ognia. Makaron gotujemy osobno do miękkości. Zupę podajemy razem ze świderkami - zupa gotowa w mniej niż 20minut! :)