iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wegetariańskie gołąbki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wegetariańskie gołąbki polecam

Wegetariańskie gołąbki.

Składniki:

Wegetariańskie gołąbki.

 

  • 1 szt kapusta młoda,
  • 4 woreczki ryz pełnoziarnisty,
  • olej kujawski,
  • majeranek,
  • 2 szt papryka zielona,
  • 2 szt cebula,
  • pieprz,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 3 szt marchewka,
  • 3 łyżki pasta pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie gołąbki.
Z kapusty najlepiej młodej wykrawamy głąba i gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 10 min . Liście odrywamy i układamy na desce do krojenia lub stolnicy ,żeby przestygły . Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone cebule. dodajemy pokrojona w kosteczkę paprykę i starte na tarce małe oczka marchewki . Doprawiamy przyprawą uniwersalna ,pieprzem świeżo zmielonym i majerankiem . dodajemy pastę pomidorowa .Mieszamy . Dodajemy ugotowany ryż i mieszamy . Farsz zostawiamy do przestudzenia. Taki farsz wkładamy na liście kapusty zawijamy . Gotowe gołąbki układamy ciasno w brytwance i zalewamy bulionem gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 10 min . Podajemy z szczypiorkiem i ketchupem .Można tez podać z sosem pomidorowym

Tagi:

gołąbki