Sposób przygotowania:
Wegetariańskie kulki obiadowe
1. Zalewamy kuskus gorącą wodą na 5 minut.
2. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do misy blendera.
3. Dodajemy skórkę cytrynową i startą marchewkę.
4. Dodajmy orzechy nerkowca i kuskus.
5. Dodajemy pokruszony w palcach chleb, który zadziała jak "klej" dla naszych kulek.
6. Mieszamy wszystko za pomocą blendera.
7. Dodajemy oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawy do własnego smaku.
8. Jeszcze raz mieszamy dla lepszego połączenia się smaków.
9. Lepimy kuleczki (około 15-20 kuleczek) wielkości piłki golfowej.
10. Pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach lub smażymy na oleju roślinnym.
Kulki są idealne jako przekąska ale także lekki obiad. Wspaniale smakują z domowymi frytkami i sałatką. Gotowe! Smacznego!
2. Czosnek i cebulę siekamy i dodajemy do misy blendera.
3. Dodajemy skórkę cytrynową i startą marchewkę.
4. Dodajmy orzechy nerkowca i kuskus.
5. Dodajemy pokruszony w palcach chleb, który zadziała jak "klej" dla naszych kulek.
6. Mieszamy wszystko za pomocą blendera.
7. Dodajemy oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny i przyprawy do własnego smaku.
8. Jeszcze raz mieszamy dla lepszego połączenia się smaków.
9. Lepimy kuleczki (około 15-20 kuleczek) wielkości piłki golfowej.
10. Pieczemy w piekarniku przez 25-30 minut w 180 stopniach lub smażymy na oleju roślinnym.
Kulki są idealne jako przekąska ale także lekki obiad. Wspaniale smakują z domowymi frytkami i sałatką. Gotowe! Smacznego!