Sposób przygotowania:
Wegetariańskie mini gołąbki
Kapustę oczyszczamy z brzydkich wierzchnich liści, usuwamy głąb i gotujemy tak by nie była za miękka.
Po ugotowaniu studzimy, oddzielamy listki.
Kasze gotujemy według opisu na opakowaniu.
Buraczki myjemy,gotujemy.
Po ugotowaniu odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą (wtedy łatwo ściągniemy skórkę )
Ugotowane ostudzone buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do miski wkładamy tuńczyka , buraczki oraz ugotowaną kasze , dokładnie mieszamy dodając podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Taki farsz nakładamy na liście i zwijamy mini gołąbki.
Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą ( cieniutko) układamy mini gołąbki.
Gołąbki wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości.
Po upieczeniu gołąbki polewamy keczupem.
Po ugotowaniu studzimy, oddzielamy listki.
Kasze gotujemy według opisu na opakowaniu.
Buraczki myjemy,gotujemy.
Po ugotowaniu odlewamy wodę i zalewamy zimną wodą (wtedy łatwo ściągniemy skórkę )
Ugotowane ostudzone buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Do miski wkładamy tuńczyka , buraczki oraz ugotowaną kasze , dokładnie mieszamy dodając podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Taki farsz nakładamy na liście i zwijamy mini gołąbki.
Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą ( cieniutko) układamy mini gołąbki.
Gołąbki wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości.
Po upieczeniu gołąbki polewamy keczupem.