Sposób przygotowania:
Wegetariańskie mini gołąbki
Z kapusty usuwamy zepsute liście ,odcinamy zgrubienia. Wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była zakryta. Gotujemy 15 - 20 minut.
Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Gotujemy kasze według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka )
Tuńczyka ,starte buraczki ugotowaną odlana kasze włożyć do miski wymieszać dodać obrana pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz soli i pieprzu do smaku, farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki.
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki które wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia.
Po upieczeniu zrobi sosik lub połać keczupem.
Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Gotujemy kasze według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka )
Tuńczyka ,starte buraczki ugotowaną odlana kasze włożyć do miski wymieszać dodać obrana pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz soli i pieprzu do smaku, farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki.
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki które wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia.
Po upieczeniu zrobi sosik lub połać keczupem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)