Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Wegetriański pasztet z białej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny bezmięsny pasztecik

Wegetriański pasztet z białej fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetriański pasztet z białej fasoli

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetriański pasztet z białej fasoli
Fasolę namoczyć, opłukać i ugotować w nieosolonej wodzie do miękkości. Cebulę i jabłko obrać i pokroić, zeszklić na patelni. następnie zblęderować z fasolą, majerankiem, tymiankiem, gałką muszkatołową, czosnkiem, olejem oraz zmielonymi płatami owsianymi (+do smaku pieprz i sól). Blaszkę smarujemy tłuszczem, nakładamy całość i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 40 minut. W połowie pieczenia przykrywamy wierzch folią aluminiową, aby pasztet się nie spiekł.
Wegetriański pasztet z białej fasoli
Jabłko i cebulę kroimy a następnie podrumieniamy na patelni
Wegetriański pasztet z białej fasoli
Namaczamy fasolę przez noc a następnie odsącamy
Wegetriański pasztet z białej fasoli
Miksujemy fasolę wraz z jabłkiem i cebulą na gładką masę
Wegetriański pasztet z białej fasoli
Dodajemy płatki olej przyprawy i miksujemy ponownie