Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa ziemniaczana z kalarepką i pieczarkami na wywarze z mięsa jest wyśmienita. W sam raz na chłodne jesienne i zimowe dni.

Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Umyte mięso z kością włożyć do garnka, wlać 1,5-2 l wody, dodać odrobinę soli i gotować do miękkości mięsa ( po zagotowaniu usunąć szumowiny).

Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie, dodać posiekane pieczarki, podsmażyć. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i kalarepki obrać, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, wlać przecedzony przez sitko wywar z mięsa, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości.

Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, dodać podsmażone pieczarki, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym lub przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem obficie posypać posiekaną natką pietruszki. 
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę.
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Wsypać do garnka, zalać wywarem z mięsa, dodać przyprawy.
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, podsmażyć.
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę.
Zupa ziemniaczana z kalarepą i pieczarkami
Pieczarki i zasmażkę połączyć z zupą, zagotować.