Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana ze szpinakiem i kukurydzą
Warzywa dokładnie umyć i obrać. Ziemniaki , koper i seler pokroić w kostkę, por w krążki.
W garnku na zupę rozgrzać oliwę . Wrzucić pokrojone warzywa i mieszając chwilę poddusić. Wlać gorący bulion i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać pokrojony szpinak i kukurydzę, doprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić i dodać do zupy. Gęstość zupy uregulować bulionem lub gorącą wodą w/g własnego gustu.
Gorącą zupę przelać do miseczek i udekorować czerwonym pieprzem.
W garnku na zupę rozgrzać oliwę . Wrzucić pokrojone warzywa i mieszając chwilę poddusić. Wlać gorący bulion i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodać pokrojony szpinak i kukurydzę, doprawić do smaku.
Makaron ugotować w osolonej wodzie , przecedzić i dodać do zupy. Gęstość zupy uregulować bulionem lub gorącą wodą w/g własnego gustu.
Gorącą zupę przelać do miseczek i udekorować czerwonym pieprzem.