BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Węgierski dorsz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna ryba na sposób węgierski .

Węgierski dorsz Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Węgierski dorsz

 

  • 300-400 g dorsza
  • 3 średnie cebule
  • 1 duża papryka czerwona
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy
  • 1 szkl przecieru pomidorowego
  • olej do smażenia
  • mąka
  • sok z cyrtyny

Sposób przygotowania:

Węgierski dorsz
Obieramy cebulę , kroimy w krążki i smażymy na oleju . Myjemy paprykę , wydrążamy gniazda nasienne , kroimy w paski . Wrzucamy do cebuli , smażymy , aż będzie miękka . Doprawiamy wszystko solą i pieprzem cytrynowym , wlewamy przecier , dusimy około 5 minut . Filety dzielimy na małe porcje , panierujemy w mące i smażymy . Rybę podajemy przełożoną cebulą z papryką i sosem .
Węgierski dorsz
Obraną i pokrojoną cebulkę wrzucamy na olej , smażymy .
Węgierski dorsz
Do cebulki wrzucamy pokrojoną , czerwoną paprykę .
Węgierski dorsz
Wlewamy przecier pomidorowy , doprawiamy do smaku .
Węgierski dorsz
Dorsza dzielimy na porcje , smażymy obtoczone w mące .

Tagi:

dorsz