Sposób przygotowania:
weselne ciasto tiramisu
1. Myjemy surowe jaja. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy mikserem wraz z cukrem na białą sztywną pianę. Osobno ubijamy białka. Żółtka z cukrem mieszamy z serkiem i dodajemy żółtka. ( tak powstał krem). 2. Do miski wlewamy odmierzoną wodę i dodajemy białka. Ubijamy mikserem na najwyższych obrotach 5-10 minut stopniowo dodając cukier, żółtka, mąkę , proszek do pieczenia. 3. Surowe ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę. 4. Czas pieczenia 30 minut w temp. 180 s.c 5. Ciasto kroimy na dwie części lub więcej. 6. Ciepłą kawę rozpuszczalną mieszamy z wódką. Polewamy tą mieszanką ciasto. 7. Na jedną część ciasta wykładamy 3/4 kremu.Smarujemy. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Smarujemy pozostałym kremem robiąc dołki. Wierzch posypujemy kakaem.
misia14
mogłabyś uściślić co to znaczy szklanka serka mascarpone...póki co kupujemy go w opakowaniach na których podana jest waga....
kasiunia.1981
I w jakim celu dodajesz białka do wody????
darmiona
kasiunia.1981
Dobrze że nie kakałem hihihihihi;)
Bernadetta