Sposób przygotowania:
Wianek z makaronu sojowego z oczkiem.
Grzybki mun namoczyć we wrzątku,piersi kurczaka opłukać,osu- -szyć,pokroić w paseczki,a warzywa umyć,usunąć z papryk gniaz- -da nasienne,ogonki,cebulę obrać,umyć i pokroić na plasterki,a z tych zrobić obręcze,kukurydzę wraz z kiełkami osączyć po wyjęciu z puszek,grzyby pokroić,groszek wypakować,ale nie cały. Rozgrzać olej na patelni i smażyć kolejno mięso,a potem warzywa, grzyby z kiełkami z 7-8 min.Doprawić i zamieszać.Makaron po wypakowaniu zalać wrzątkiem w durszlaku bez łamania go,aby utworzyć z niego wianek na dużym półmisku,w który nakładać tzw."oczko" czyli potrawkę z patelni.Podawać z sosem kwaśno- -pikantnym lub łagodnym.