Sposób przygotowania:
Wiatraczki z serem
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Do dużej miski dwukrotnie przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić.
W drugiej misce wymieszać masło ze smalcem. Na przemian dodawać mleko i suche składniki aż masa będzie gładka. Wałkiem rozwałkować na trójkąt o grubości 1 cm. Posypać serem. Zrolować. Pokroić w krążki o grubości 2,5 cm. Przełożyć na teflonową blachę do pieczenia. Piec 30-40 minut na złoto-brązowy kolor. Podawać na gorąco.
W drugiej misce wymieszać masło ze smalcem. Na przemian dodawać mleko i suche składniki aż masa będzie gładka. Wałkiem rozwałkować na trójkąt o grubości 1 cm. Posypać serem. Zrolować. Pokroić w krążki o grubości 2,5 cm. Przełożyć na teflonową blachę do pieczenia. Piec 30-40 minut na złoto-brązowy kolor. Podawać na gorąco.