Sposób przygotowania:
Wichrowe Wzgórza
Najpierw pieczemy biszkopt:
6 białek ubijamy ze szklanką cukru, dodajemy żółtka,następnie dodajemy szklankę mąki wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Wlewamy to na dekę i pieczy w 180 stopniach ok. 25-30 min. Studzimy, przekrawamy na pól.
Masa do przełożenia biszkoptu:
Słoiczek dżemu brzoskwiniowego przekładamy do garnka, dolewamy szklankę wody i zagotowujemy. Do gorącego wsypujemy sypką galaretkę brzoskwiniową, mieszamy i czekamy aż stężeje. Następnie przekładamy nią biszkopt.
Masa serowa:
4 serki homogenizowane waniliowe ubijamy dodając tężejącą galaretkę cytrynową (2 galaretki na 3 szklanki wody) wszystko dokładnie łączymy i wykładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki do momentu stężenia.
Warstwa galaretkowa: 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 szkl wody, pozostawiamy do stężenia i 2 galaretki turkusowe również rozpuszczamy w 3 szkl wody pozostawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy maliny, nast przygotowane galaretki pomarańczową i pomarańcz kroimy w kosteczki. Wykładamy na przemian na masie serowej między malinami. Tworząc doliny,
6 białek ubijamy ze szklanką cukru, dodajemy żółtka,następnie dodajemy szklankę mąki wymieszaną z łyżeczką proszku do pieczenia. Wlewamy to na dekę i pieczy w 180 stopniach ok. 25-30 min. Studzimy, przekrawamy na pól.
Masa do przełożenia biszkoptu:
Słoiczek dżemu brzoskwiniowego przekładamy do garnka, dolewamy szklankę wody i zagotowujemy. Do gorącego wsypujemy sypką galaretkę brzoskwiniową, mieszamy i czekamy aż stężeje. Następnie przekładamy nią biszkopt.
Masa serowa:
4 serki homogenizowane waniliowe ubijamy dodając tężejącą galaretkę cytrynową (2 galaretki na 3 szklanki wody) wszystko dokładnie łączymy i wykładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki do momentu stężenia.
Warstwa galaretkowa: 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3 szkl wody, pozostawiamy do stężenia i 2 galaretki turkusowe również rozpuszczamy w 3 szkl wody pozostawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy maliny, nast przygotowane galaretki pomarańczową i pomarańcz kroimy w kosteczki. Wykładamy na przemian na masie serowej między malinami. Tworząc doliny,