Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i galaretką
Pieczemy biszkopt: mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia, żółtak oddzielamy od białek z których ubijamy pianę dodając szczyptą soli, kiedy piana jest sztywna dodajemy po troszkę cukiero puder a następnie po jednym żółtku stale miksując, następnie pomału przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do zimnego piekarnika na 175 stopni na około 30 min ( oczywiście temperatura w zależności od piekarnika u niektórych może to być 180 stopni a u innych 150 )Krem: z mleka, mąki i budyniu gotujemy krem, który następnie studzimy. W tym czasie masło ucieramy z cukrem pudrem, gdy krem jest zimny dodajemy do masła i ucieramy na puszysta masę.Kiedy biszkopt jest zimny ścinamy delikatnie górę ciasta, następnie nakładamy krem, truskawki i całość zalewamy tężejącą galaretką. ( 3 galaretki rozpuszczamy w 1 l wody) Pozostawiamy w lodówce do zastygnięciaSmacznego.