Sposób przygotowania:
Wiejska bagietka
Kiełbasę pokroić na małe kawałki. Zasypać przyprawą grill ziołowy. Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć na oleju , by zmniejszyła objętość. Dobrze posolić. Dodać kiełbasę, wymieszać.
Smażyć pod przykryciem ok 20 min. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Wsypać.
Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Gdy woda odparuje dodać przekrojoną na pół fasolkę szparagową, odcinając wcześniej jej końce.
Kapustę przekroić na pół i pokroić w paski. Wsypać. Posolić do smaku.
Gdy danie zmniejszy objętość przyprawić staropolską do kurczaka. Mieszać co jakiś czas trzymając pod przykryciem.
Gdy wszystko zmięknie, a woda całkowicie odparuje, farsz na bagietki/bułeczki jest gotowy.
Wystarczy tylko nałożyć na pieczywo.
Smażyć pod przykryciem ok 20 min. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Wsypać.
Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Gdy woda odparuje dodać przekrojoną na pół fasolkę szparagową, odcinając wcześniej jej końce.
Kapustę przekroić na pół i pokroić w paski. Wsypać. Posolić do smaku.
Gdy danie zmniejszy objętość przyprawić staropolską do kurczaka. Mieszać co jakiś czas trzymając pod przykryciem.
Gdy wszystko zmięknie, a woda całkowicie odparuje, farsz na bagietki/bułeczki jest gotowy.
Wystarczy tylko nałożyć na pieczywo.