OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Wiejska bagietka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wiejska Bagietka z kiełbasą, cebulą , pieczarkami , fasolką i kapustą pekińską. Wspaniała propozycja śniadaniowa na jesienne dni :)

Wiejska bagietka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiejska bagietka

 

  • 2x laska kiełbasy ( lubjedna duża)
  • 250g pieczarek
  • 3x cebula
  • 0,5kg kapusty pekińskiej
  • 200g fasolki żółtej szparagowej
  • 1,5 łyżeczki przyprawy grill ziołowy i przyprawy staropolskiej do kurczaka
  • sól
  • olej
  • 2-3x bagietka

Sposób przygotowania:

Wiejska bagietka
Kiełbasę pokroić na małe kawałki. Zasypać przyprawą grill ziołowy. Cebulę pokroić w pół plastry. Podsmażyć na oleju , by zmniejszyła objętość. Dobrze posolić. Dodać kiełbasę, wymieszać.

Smażyć pod przykryciem ok 20 min. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Wsypać.

Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Gdy woda odparuje dodać przekrojoną na pół fasolkę szparagową, odcinając wcześniej jej końce.

Kapustę przekroić na pół i pokroić w paski. Wsypać. Posolić do smaku.

Gdy danie zmniejszy objętość przyprawić staropolską do kurczaka. Mieszać co jakiś czas trzymając pod przykryciem.

Gdy wszystko zmięknie, a woda całkowicie odparuje, farsz na bagietki/bułeczki jest gotowy.

Wystarczy tylko nałożyć na pieczywo.  
Wiejska Bagietka
cebulę podsmażamy, dodajemy kiełbasę i smażymy
Wiejska Bagietka
pieczarki kroimy dodajemy na patelnię i dusimy
Wiejska Bagietka
dodajemy również fasolkę i kapustę pekińską
Wiejska Bagietka
wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości i odparowania wody