Sposób przygotowania:
Wielkanocne Ciasto Pomarańczowe
Do miski wsypujemy najpierw sypkie składniki czyli:
Wiórka,mąkę,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,cukier puder i wszystko dokładnie mieszamy łyżką powoli gdyż są to składniki sypkie i szybko unoszące się w powietrze w postaci pyłu.
Następnie gdy już dobrze wymieszamy dodajemy resztę składników:
jajka,skórkę pomarańczową kandyzowaną ,margarynę, aromat.
I do mieszania używamy miksera, gdy już wszystko dobrze razem wymieszamy wylewamy do formy wysmarowanej masłem lub innym tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia a następnie wylewamy ciasto na papier.
Do rozgrzanego piekarnika do temp. 150sto. Wkładamy ciasto na około 50-60min.
Następnie gdy się już upiecze wyjmujemy i studzimy.
Gdy ciasto wystygnie posypujemy je dla dekoracji cukrem pudrem.
Wiórka,mąkę,cukier waniliowy,proszek do pieczenia,cukier puder i wszystko dokładnie mieszamy łyżką powoli gdyż są to składniki sypkie i szybko unoszące się w powietrze w postaci pyłu.
Następnie gdy już dobrze wymieszamy dodajemy resztę składników:
jajka,skórkę pomarańczową kandyzowaną ,margarynę, aromat.
I do mieszania używamy miksera, gdy już wszystko dobrze razem wymieszamy wylewamy do formy wysmarowanej masłem lub innym tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia a następnie wylewamy ciasto na papier.
Do rozgrzanego piekarnika do temp. 150sto. Wkładamy ciasto na około 50-60min.
Następnie gdy się już upiecze wyjmujemy i studzimy.
Gdy ciasto wystygnie posypujemy je dla dekoracji cukrem pudrem.
Pyza