lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Wielkanocne jaja faszerowane makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Coraz bardziej przekonuję się do ryb z puszki. Byłam przeciwna dopóki nie spróbowałam. Podoba mi się , że filet jest w całości , nie ma ości , je się z przyjemnością.

Wielkanocne jaja faszerowane makrelą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wielkanocne jaja faszerowane makrelą

 

  • jaja 6 szt

 

  • 1 puszka filety z makreli w oleju

 

  • szczypiorek pęczek

 

  • sól prowansalska do smaku

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jaja faszerowane makrelą
Jaja gotujemy , studzimy , obieramy ze skorupki . Kroimy każde jajko w poprzek. Wyjmujemy żółtka przekładamy na talerz . Makrele śmiało wyjmujemy z puszki, przekładamy do żółtek , dodajemy 2 łyżki oleju z puszki , pasuje idealnie do pasty Dodajemy odrobinę soli prowansalskiej do smaku. Ugniatamy widelcem , mieszając aby nam się połączyły składniki. Nakładamy pastę w połówki jajka , dekorujemy szczypiorkiem , który nada fajnego posmaku . Idealnie pasuje na Wielkanocny stół .
Wielkanocne jaja faszerowane makrelą
Makrele śmiało wyjmujemy z puszki, przekładamy do żółtek , dodajemy 2 łyżki oleju z puszki , pasuje idealnie do pasty
Wielkanocne jaja faszerowane makrelą
Jaja gotujemy , studzimy , obieramy ze skorupki . Kroimy każde jajko w poprzek. Wyjmujemy żółtka przekładamy na talerz .
Wielkanocne jaja faszerowane makrelą
Nakładamy pastę w połówki jajka , dekorujemy szczypiorkiem , który nada fajnego posmaku .