Sposób przygotowania:
Wielkanocne jajka faszerowane
Gotujemy na twardo 10 jajek.(przyjmując, że każdy na talerz dostanie po jednym jajku, czyli po dwie połówki) Kiedy ostygną, bierzemy dobry szeroki i długi nóż i przekrawamy je na pół (najlepiej zrobić to w ręku, układając dłoń w łódeczkę, wtedy skorupka się tak mocno nie łamie :)Delikatnie łyżeczką do herbaty wyjmujemy z każdej połówki jajko i wrzucamy na tackę lub, jeśli mamy, do blendera. Skorupki pozostawiamy do późniejszego faszerowania. Szatkujemy w miarę drobno masło i dorzucamy je do jajek. To samo robimy z koperkiem. Szatkujemy wszystko razem (lub miksujemy w blenderze), a następnie dodajemy sól i pieprz do smaku.Powstały farsz wkładamy delikatnie do pozostałych połówek skorupek jaj. Jeśli są to przygotowania do Świąt, wtedy jajka układamy na tacce i wkładamy do lodówki, jeśli natomiast chcemy je podać od razu pomijamy moment chłodzenia. Na chwilę przed podaniem jajka obtaczamy w bułce tartej stroną z farszem i wrzucamy na rozgrzane masło na patelnię.Podsmażamy je z 5-7 minut, aż od spodu się przyrumienią no i się zagrzeją :)Można ostrożnie sprawdzać ich ciepło poprzez dotykanie skorupek :)