Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w kokilkach
KROK 1: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Kokilki lub małe naczynia żaroodporne smarujemy masłem.
KROK 2: Do każdej foremki wykładamy po 2 kiełbaski wiedeńskie. Dodajemy łyżkę śmietany oraz kilka sztuk pokrojonych na połówki pomidorów koktajlowych.
KROK 3: Następnie ostrożnie wbijamy jajko, dzięki temu żółtko pozostanie w całości. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
KROK 4: Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut.
KROK 2: Do każdej foremki wykładamy po 2 kiełbaski wiedeńskie. Dodajemy łyżkę śmietany oraz kilka sztuk pokrojonych na połówki pomidorów koktajlowych.
KROK 3: Następnie ostrożnie wbijamy jajko, dzięki temu żółtko pozostanie w całości. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
KROK 4: Kokilki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut.