jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Wielkanocne koreczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To prosta i szybka w przygotowaniu wielkanocna przystawka. To także fajny pomysł na połączenie jajek i kiełbasy, bez których Święta Wielkanocne trudno sobie wyobrazić.

Wielkanocne koreczki

Składniki:

Wielkanocne koreczki

SKŁADNIKI

  • 3 białe kiełbaski parzone,
  • 8 jajek,
  • Ok 3-4 łyżki majonezu,
  • 1 płaska łyżka chrzanu,
  • Świeżo ścięta rzeżucha,
  • Ewentualnie sól, pieprz do smaku,
  • Drewniane wykałaczki,

Sposób przygotowania:

Wielkanocne koreczki
Kiełbasy zaparzamy, wyjmujemy i studzimy. Zimną kroimy pod skosem na plasterki.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na dwie części.

Majonez łączymy z chrzanem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na przygotowane plasterki kiełbasy wykładamy porcje chrzanowego majonezu. Na majonez wykładamy po pęczku rzeżuchy. Połówki jajek przebijamy wykałaczką i wbijamy w przygotowane plasterki kiełbasy. Całość przekładamy na półmisek i podajemy.