Sposób przygotowania:
Wielkanocne koreczki
Kiełbasy zaparzamy, wyjmujemy i studzimy. Zimną kroimy pod skosem na plasterki.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na dwie części.
Majonez łączymy z chrzanem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na przygotowane plasterki kiełbasy wykładamy porcje chrzanowego majonezu. Na majonez wykładamy po pęczku rzeżuchy. Połówki jajek przebijamy wykałaczką i wbijamy w przygotowane plasterki kiełbasy. Całość przekładamy na półmisek i podajemy.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na dwie części.
Majonez łączymy z chrzanem, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na przygotowane plasterki kiełbasy wykładamy porcje chrzanowego majonezu. Na majonez wykładamy po pęczku rzeżuchy. Połówki jajek przebijamy wykałaczką i wbijamy w przygotowane plasterki kiełbasy. Całość przekładamy na półmisek i podajemy.
gusia1000