Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Przez sitko przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Masło siekamy, dodajemy do mąki razem z żółtkami i zagniatamy ciasto kruche.
Z kulki ciasta odkrawamy 1/4, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe ciasto wykładamy na przygotowaną wcześniej blaszkę i nakłuwamy widelcem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C i wstawiamy ciasto na około 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do całkowitego wystudzenia.
Do misy miksera przekładamy twaróg. Mieszamy na małych obrotach dodając cukier, jajko, roztopione i przestudzone masło i mąkę ziemniaczaną.
Masę serową przelewamy na upieczone ciasto.
Białka jajek obijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. W trakcie ubijania dodajemy cukier.
Pianę wykładamy na ciasto. Na pianę ucieramy na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy około 45 minut. Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika.
Z kulki ciasta odkrawamy 1/4, zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika. Pozostałe ciasto wykładamy na przygotowaną wcześniej blaszkę i nakłuwamy widelcem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C i wstawiamy ciasto na około 20 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do całkowitego wystudzenia.
Do misy miksera przekładamy twaróg. Mieszamy na małych obrotach dodając cukier, jajko, roztopione i przestudzone masło i mąkę ziemniaczaną.
Masę serową przelewamy na upieczone ciasto.
Białka jajek obijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. W trakcie ubijania dodajemy cukier.
Pianę wykładamy na ciasto. Na pianę ucieramy na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C i pieczemy około 45 minut. Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika.
SylaUla