Sposób przygotowania:
Pieczona rolada z boczku
Płat boczku kroimy poziomo ( nie do końca ) i rozkładamy jak książkę . Czosnek przeciskamy przez praskę. Boczek posypujemy solą i pieprzem , nacieramy musztardą i czosnkiem.
Roladę szczelnie zawijamy i układamy tak aby strona ze słoniną była na dole. Można zawinąć nitką roladę na czas pieczenia.
Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia wyjmujemy z folii i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 190 C 60 - 70 minut.
Kroimy po wystudzeniu.
Roladę szczelnie zawijamy i układamy tak aby strona ze słoniną była na dole. Można zawinąć nitką roladę na czas pieczenia.
Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia wyjmujemy z folii i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 190 C 60 - 70 minut.
Kroimy po wystudzeniu.
robaczek
Czekoladka 2