Sposób przygotowania:
Babeczki z budyniowym kremem i owocami
Mąkę posiekać z margaryną. Dodać jajko i cukier puder. wyrobić gładkie ciasto i wstawić na około godzinę do lodówki.
Potem wylepić ciastem foremki posmarowane margaryną i posypane bułką tartą. Ułożyć na blasze i piec około 5-10 minut w 180 stopniach. Gdy są jeszcze ciepłe wyjąc z foremek, wystudzić.
Z mleka odlać 3/4 szklanki i wymieszać z żółtkami i mąką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, margaryną i laską wanilii przekrojoną na pół z wydłubanymi ziarenkami.
Po zagotowaniu mleka laskę wanilii wyjąć i wlać masę żółtkową. Ugotować budyń.
Gdy budyń przestygnie napełnić babeczki przez szprycę. Udekorować owocami i tartą czekoladą.
Po zagotowaniu mleka laskę wanilii wyjąć i wlać masę żółtkową. Ugotować budyń.
Gdy budyń przestygnie napełnić babeczki przez szprycę. Udekorować owocami i tartą czekoladą.