SUPERPRZEPIS

Wielkanocne Skrzaty

  • 13
         
ocena: 4/5 głosów: 15
Wielkanocne Skrzaty Więcej zdjęć (5)

Fajne,wesołe i smaczne Skrzaty z pewnością powędrują na wielkanocny stół :)

Składniki:

Wielkanocne Skrzaty

 

  • 4 jajka kurze
  • 4 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/3 małej łyżeczki barwnik dowolny kolor (ja miałam zielony)
  • majonez i szczypior (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Wielkanocne Skrzaty
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie,studzimy-obieramy. Do garnka z barwnikiem wlewamy gorącą przegotowaną wodę i wkładamy do niej obrane jajka na około 15 minut.Wyciągamy i odcinamy od nich czapki za pomocą nożyka. Z umytych i osuszonych rzodkiewek wycinamy oczka i bużkę,a w to miejsce wciskamy majonez. Cebule obieramy i przecinamy za pomocą nożyka do dekoracji.Z połówki cebuli wyciągamy krążki. Na talerzu za pomocą szprycy lub łyżki wykładamy majonez.Na majonez rozsypujemy posiekany szczypior.Na szczypior układamy krążki cebuli,na każdy kładziemy jajko dodajemy główke z rzodkiewki , nakładamy czapę i gotowe....
Wielkanocne Skrzaty
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie,studzimy-obieramy.
Wielkanocne Skrzaty
Do garnka z barwnikiem wlewamy gorącą przegotowaną wodę i wkładamy do niej obrane jajka na około 15 minut.Wyciągamy i odcinamy od nich czapki za pomocą nożyka.
Wielkanocne Skrzaty
Z umytych i osuszonych rzodkiewek wycinamy oczka i bużkę,a w to miejsce wciskamy majonez.
Wielkanocne Skrzaty
Cebule obieramy i przecinamy za pomocą nożyka do dekoracji.Z połówki cebuli wyciągamy krążki.