Sposób przygotowania:
Wielkanocne Skrzaty
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie,studzimy-obieramy. Do garnka z barwnikiem wlewamy gorącą przegotowaną wodę i wkładamy do niej obrane jajka na około 15 minut.Wyciągamy i odcinamy od nich czapki za pomocą nożyka. Z umytych i osuszonych rzodkiewek wycinamy oczka i bużkę,a w to miejsce wciskamy majonez. Cebule obieramy i przecinamy za pomocą nożyka do dekoracji.Z połówki cebuli wyciągamy krążki. Na talerzu za pomocą szprycy lub łyżki wykładamy majonez.Na majonez rozsypujemy posiekany szczypior.Na szczypior układamy krążki cebuli,na każdy kładziemy jajko dodajemy główke z rzodkiewki , nakładamy czapę i gotowe....
Kathlyn
zbysiowa
dża
Smakowita
Babciagramolka
evita0007
O kurczę Buniu aż tak straszą ? Ja myslałam że duchy są białe hihihihi ;D
Babciagramolka
No co Ty ? Wielkanocne muszą być zielone - białe są nudne :) Cudne są - muszę te wszystkie jajcowne pomysły córce podes łać niech maluchom zrobi - będą piszczeć z radości
evita0007
No jasne. Teraz z jajek możemy sobie jajca porobić hihi :)
mela25
Natala1210
Netka
edytaha
gusia1000